ACTUALITATE

Autorităţile din România continuă să ajute poporul ucrainean. Un lot de peste trei tone de ajutor umanitar a ajuns în satul Voloca, regiunea Cernăuţi

Autorităţile din România continuă să ajute poporul ucrainean. Astăzi, un lot de peste trei tone de ajutor umanitar a ajuns în satul Voloca, regiunea Cernăuţi, şi este destinat celor peste o mie de refugiaţi care şi-au găsit adăpost în familiile de români din localitate.

Lotul de ajutoare umanitare a fost însoţit până la destinaţie de o delegaţie oficială de la Bucureşti.

SEBASTIAN-IOAN BURDUJA deputat în Parlamentul României: „Am adus, în principal, medicamente, mâncare, cozonaci, produse specifice sărbătorilor pascale. Ne-am gândit că în asemenea vremuri nu e atât de uşor de procurat sau de făcut în case şi sunt produse acasă în România. Plus, haine, jucării pentru copilaşi, lucruri care ştim că vor fi apreciate”.

Reprezentaţii autorităţilor locale din regiunea Cernăuţi au transmis mesaje de mulţumire statului român pentru sprijinul constant oferit, precum şi pentru felul în care sunt primiţi refugiaţii în România.  

ROMAN KLICIUC primar oraşul Cernăuţi: „Aş vrea să mulţumesc din nou României şi poporului român, primarilor oraşelor înfrăţite, pentru ajutorul acordat Ucrainei. Acestea sunt foarte importante astăzi, precum şi ajutoarele care le primim şi vizitele care au loc. Mulţumesc pentru  asistenţa umanitară oferită, pentru susţinerea din partea României la nivel diplomatic”.

De la începtul invaziei militare în Ucraina, peste 70.00 de mII de refugiaţi şi-au găsit adapost în regiunea Cernăuţi.