ACTUALITATE

Autorităţile din România au fost sesizate asupra deţinerii cetăţeniei române de către Svetlana Crasnoselscaia, soţia liderului separatist de la Tiraspol

post-img

După ce ieri preşedintele Asociaţiei „UNIREA-ODIP”, Vlad Bileţchi, a dezvăluit că soţia aşa-zisului lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, deţine cetăţenia română, astăzi, activistul civic a sesizat Ambasada României în Republica Moldova, Consulatul României, deputaţii din Parlamentul Republicii Moldova, dar şi Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie.

„În privinţa separatiştilor anti-români cu cetăţenie Română întreprindem următoarele:

1. Cazul făcut public, deconspirat, mediatizat.

2. Solicitare către Ambasada României de a aduce la cunoştinţa autorităţilor responsabile din România a faptului de acordare a cetăţeniei române contrar normelor legale.

3. Solicitare către Consulatul României în Republica Moldova de a revizui decizia de acordare a cetăţeniei şi de retragere a acesteia.

4. Petiţie la deputaţii din Parlamentul Republicii Moldova cu solicitarea de a interveni legal prin mijloace de comunicare diplomatică şi inter-parlamentară în acest caz strigător la cer.

5. Sesizarea Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie privind această abatere, în contextul celor peste 350.000 de dosare aflate în revizuire pentru fals în acte publice, anularea acestei cetăţenii.

6. Sesizarea organelor de drept şi de urmărire penală din România în privinţa acestor fărădelegi”, a declarat Vlad Bileţchi.

Ieri, Vlad Bileţchi a dezvăluit că Svetlana Crasnoselscaia, soţia aşa-numitului lider al regiunii separatiste, deţine cetăţenia română.

„În timp ce pro-ruşii se zbat cu spume la gură pentru "independenţa Transnistriei" şi lupta pentru "eliberarea de sub români" - liderii îşi fac cetăţenie şi acte româneşti. Trăiesc bine şi europeneşte. Benevol şi nesiliţi de nimeni se bagă sub cei de "sub jugul" cărora cică vor să iasă. România este rea şi criticată doar pentru proştii care cred şi le urmează propaganda, în rest - fiecare trage ce poate şi pupă drapelul României şi depune jurământ de credinţă patriei”, a reacţionat Bileţchi.

În prezent, procesul de redobândire a cetăţeniei române este blocat, din cauza „unor reţele criminale care s-au dezvoltat pe filiera redobândirii cetăţeniei”.

Asta în condiţiile în care peste 230 de mii de dosare pentru redobândirea cetăţeniei române, depuse de basarabeni din 2017 până acum, se află în proces de examinare la autorităţile de peste Prut.