ACTUALITATE

Ana Revenco, după întrevederea cu ministrul român al Afacerilor Interne: „Împărtăşim aceleaşi provocări. Anul 2021 a demonstrat că împreună suntem mult mai puternici”

post-img

„Împărtăşim aceleaşi provocări, astfel unim forţele. Anul 2021 a demonstrat că împreună suntem mult mai puternici şi mai eficienţi în a oferi un grad mai sporit de siguranţă în faţa provocărilor pe toate palierele – securitatea frontierei, lupta cu criminalitatea, intervenţii în dezastre”, a declarat ministrul Afacerilor Interne Ana Revenco, la întrevederea online avută cu ministrul Afacerilor Interne al României, Lucian Nicolae Bode.

În cadrul întrevederii, a fost stabilit planul interministerial pe dimensiunea afacerilor interne a Republicii Moldova şi a României, acţiunile incluse implicând toate domeniile aflate în gestiunea MAI.

De asemenea, a fost agreat planul de instruire academică pentru anul 2022 a angajaţilor MAI.

„Oamenii sunt cea mai valoroasă resursă umană. Vom creşte capacităţile ministerului pe mai multe segmente, inclusiv managementul migraţiei, investigaţii criminalistice, analiza şi previziunea strategică”, a adăugat ministrul Afacerilor Interne.

Totodată, a fost agreată o reuniune a şefilor de arme pentru a stabili agenda comună de activităţi.

„Este prima dată când şefii de arme se vor reuni, pentru a aborda în complexitate toate obiectivele comune şi oportunităţile de conlucrare”, a menţionat Ministrul Afacerilor Interne.


În încheiere, Ana Revenco a menţionat că România a fost mereu aproape de Republica Moldova şi a susţinut demersul de dezvoltare şi modernizare a ţării noastre.

„Mulţumesc ministrului şi echipei sale de profesionişti pentru deschidere. Împreună putem spori sentimentul de siguranţă şi fortifica eforturile pentru a oferi cetăţenilor servicii mai calitative”, a conchis Ana Revenco.