ACTUALITATE

Acuzaţii de mită în dosarul Tauber

Preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, face acuzaţii grave. El a declarat că reprezentanţi ai Partidului ŞOR ar fi încercat să ofere mită membrilor Comisiei Electorale Centrale pentru ca Marina Tauber să nu fie exclusă din cursa pentru alegerile locale de la Bălţi. Igor Grosu a mai sugerat că tentative de corupere au existat şi în cazul judecătorilor de la Bălţi. De cealaltă parte, Marina Tauber respinge acuzaţiile şi se declară, cităm - victimă a sistemului.

IGOR GROSU, preşedintele Parlamentului: „În ziua când încă CEC nu luase decizia care a luat-o, trimişii acelui partid politic umblau cu oferte financiare”.

Asta a declarat preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, după ce a fost întrebat de jurnalişti cum comentează acuzaţiile Marinei Tauber referitoare la scoaterea ei din cursa electorală de către PAS.

IGOR GROSU, preşedintele Parlamentului: „După ce s-a luat decizia la CEC, nu a trecut la CEC ispita şi s-a mutat în altă zonă, s-a mutat la nord. Ca să vă daţi seama cât sunt de bandiţi bandiţii. Despre ce sume ar fi fost vorba? Nu pot să spun, o să vină timpul. Sumele sunt bune pentru Republica Moldova”.

Fostul candidat la alegerile locale de la Bălţi a respins categoric acuzaţiile aduse.

MARINA TAUBER, deputat, Partidul ŞOR: „Eu cred că Igor Grosu are fantezia prea mare. Sigur că acest lucru este aberant, declaraţii sunt aberante. Eu cred că după tot ce s-a întâmplat toţi cei care ocupă anumite funcţii cu responsabilitate înaltă trebuie să-şi dea demisia”.

Mai mult, Marina Tauber a declarat că justiţia este capturată şi cere Parlamentului adoptarea unei declaraţii comune privind caracterul captiv al statului prin crearea unui aşa-numit "Frontul al Salvării Naţionale". Deputaţii majorităţii parlamentare nu au luat în serios solicitările Marinei Tauber.  

OAZU NANTOI, deputat PAS: „Declaraţiile doamnei Tauber sunt amuzante, dar nu au nimic cu problema curăţirii procesului politic de banii murdari”.

În schimb, Tauber s-ar putea bucura de susţinerea deputaţilor Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor.

CORNELIU FURCULIŢĂ, deputat BCS: „O să ne uităm cu atenţie la declaraţiile dumnealor şi acele propuneri care sunt.  Maniera în care a fost făcută e una evident ilegală. Probabil ar fi subiectul unei Comisii Parlamentare dar şi pentru unele sesizări la Procuratura Generală”.

Marina Tauber a fost exclusă din cursa electorală de la Bălţi pentru că nu a declarat la CEC unele resurse financiare folosite în campania electorală. Amintim că la primul tur al alegerilor locale din Bălţi, candidatul partidului ŞOR s-a clasat pe primul loc cu aproape 48% din voturi, fiind la un pas de a câştiga Primăria Bălţi.