VIDEO. Pe Transfăgărăşan ninge şi stratul de zăpadă este de 10 centimetri. La Vârful Omu au fost -8,5 grade Celsius, cel mai frig în Europa
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Pe Transfăgărăşan ninge şi stratul de zăpadă este de 10 centimetri. La Vârful Omu au fost -8,5 grade Celsius, cel mai frig în Europa

Pe crestele munţilor din România au apărut deja primele zăpezi. Pe Transfăgărăşan stratul de zăpadă depus a atins 10 centimetri şi continuă să ningă. La staţia meteo de la Vârful Omu au fost înregistrate minus 8,5 grade Celsius, cea mai mică temperatură înregistrată în Europa, ieri.

"Azi dimineaţă am intervenit din nou pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil atât pe partea partea nordică, în judeţul Sibiu, între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac, cât şi pe versantul sudic, în judeţul Argeş, între Piscul Negru şi tunel", a anunţat, joi dimineaţă Direcţia de Drumuri Braşov.

În zonă continuă să ningă, iar temperaturile de la altitudine au coborât sub zero grade. Stratul de zăpadă atinge în unele zone zece centimetri.

Direcţia de Drumuri Braşov avertizează şoferii că, deşi circulaţia este deschisă pe Transfăgărăşan pe timpul zilei, trebuie să circule cu prudenţă pe toate drumurile montane şi să nu se aventureze în zone cu zăpadă dacă nu au maşina pregătită pentru iarnă.

Ieri, pe Vârful Omu au fost -8,5°C, în timp ce în Rusia au fost -8,2°C la Kepino, iar în Finlanda -6,5°C.

Ziua a fost cea mai friguroasă de la începutul toamnei. 

Similare
RECOMANDĂRI