Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Trei oameni au ajuns la spital cu degerături, iar peste 20 au suferit fracturi sau luxaţii din cauza poleiului

Zăpada şi gerul dau bătăi de cap salvatorilor, medicilor şi şoferilor. În ultimele 24 de ore, trei oameni au ajuns la spital cu degerături, iar peste 20 au suferit fracturi sau luxaţii din cauza poleiului. Au fost înregistrate şi numeroase accidente rutiere. Autorităţile au făcut eforturi pentru deszăpezire şi susţin că se circulă fără dificultate în Chişinău şi pe şoselele din ţară.

Din cauza gerului, trei persoane fără adăpost din Orhei, Hânceşti şi Chişinău au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza hipotermiei. Totodată, peste 90 de oameni fără adăpost au fost cazaţi la Centrul de găzduire din Chişinău. Poleiul de pe străzi a provocat multe accidente rutiere. Aseară, patru persoane au fost rănite, la Orhei, iar un şofer din Chişinău a scăpat cu viaţă ca prin minune, după ce automobilul său a alunecat de pe podul de la Autogara de Nord. Salvatorii au fost toată noaptea la datorie.
 
Pentru situaţii de urgenţă sunt pregătite 140 de maşini şi 400 de oameni. Ieri, salvatorii au intervenit în 13 cazuri pentru deblocarea şi tractarea mijloacelor de transport înzăpezite. Intervenţia a fost necesară pe traseele din Vulcăneşti, Căuşeni şi Râşcani.

Şi în Chişinău, în cursul nopţii, s-a intervenit cu 68 de utilaje şi s-au împrăştiat  peste o mie de metri cubi de material antiderapant. Regia locativ-comunală a intervenit cu 40 de utilaje la curăţarea trotuarelor. Acum, transportul public în Chişinău se desfăşoară conform programului.

Cetăţenii sunt îndemnaţi să fie precauţi, şoferii să respecte regimul de viteză şi să fie echipaţi corespunzător. În situaţii cu risc sporit, puteţi apela Serviciile 901 şi 902.
Similare