O nouă avertizare meteo, Cod Galben de caniculă până săptămâna viitoare
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

O nouă avertizare meteo, Cod Galben de caniculă până săptămâna viitoare

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunţat în perioada 20-24 iunie Cod Galben de caniculă. Codul galben a fost emis joi, 20 iunie la ora 12:00 şi este valabil până luni, 24 iunie la ora 00:00.

După o perioadă de instabilitate atmosferică, în intervalul indicat ţara va fi cuprinsă de arşiţă, iar pe arii extinse temperatura maximă a aerului va ajunge până la 33-34 grade Celsius. 

În acest context, medicii atenţionează în special persoanele în vârstă, femeile însărcinate, copiii şi pacienţii cu maladii cardiovasculare şi respiratorii, alergicii să evite expunerea la soare, să opteze pentru haine deschise, de preferat din pânză naturală, să-şi acopere capul şi să aibă grijă de hidratare. 

Totodată, autorităţile vor asigura activitatea corturilor pentru caniculă, care  vor oferi îngrijirile necesare şi asistenţă medicală.

Conform meteorologilor, de vineri, 21 iunie,  ar putea reveni şi ploile cu descărcări electrice, preponderent în regiunile de nord şi centru ale ţării.

Specialiştii estimează că luna iunie curent ar putea deveni cea mai caldă din ultimii ani, avertizările de caniculă fiind mai puţin obişnuite pentru această perioadă.

Similare
RECOMANDĂRI