Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ne aşteaptă o nouă săptămână de foc. Ce temperaturi vom avea de suportat

Ne aşteaptă o nouă săptămână de foc. După câteva zile cu temperaturi confortabile, Republica Moldova va fi traversată de un nou val de caldură. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, temperaturile vor urca şi până la 37 de grade Celsius.

Începând cu 16 august, teritoriul Republicii Moldova va fi traversat de un front de aer cald care vine din nordul Africii. Disconfortul termic se va face simţit şi pe 15 august, când mercurul din termomentre va urca până la 33 de grade Celsius.

GHENADIE ROŞCA,  şef Direcţia prognoze meteo a SHS: „În intervalul 16-19 august ne aşteptăm ca temperaturile iarăşi să urce la valori termice caniculare. Respectiv ne aşteptăm la maxime de 35 de grade Celsius şi vom emite şi o averitizare de cod galben”.

Căldurile insuportabile vor fi urmate de precipitaţii cu descărcări electrice. Sinopticienii dau asigurări, însă, că ciclonul care s-a format în Marea Neagră, şi va afecta puternic Ucraina, nu va ajunge în Republica Moldova.

GHENADIE ROŞCA, şef Direcţia prognoze meteo a SHS: „În intervalul 17-20 iarăşi vom fi sub influenţa unei instabilităţi atmosferice şi iarăşi, mai mult pe partea de nord, ne aşteptăm să avem ploi cu descărcări electrice. Ciclonul care s-a format în Marea Neagră va persista mai mult pe partea ucraineană....acolo cantităţile de precipitaţii vor fi destul de mari de 70-80 l/m2”.

Potrivit meteorologilor, valorile termice înregistrate sunt mult peste normă. Cei mai vulnerabili în faţa caniculei sunt copii, persoanele în vârstă şi cei cu boli cronice. Medicii recomandă evitarea expunerii la soare între orele 11 şi 17 şi recomandă consumul de lichide.

Cele mai ridicate temperaturi în luna august s-au înregistrat în 2012, când mercurul din termometrele din Republica Moldova a urcat la 42,4 grade Celsius.
 
Similare
RECOMANDĂRI