METEO. Început de toamnă sub cod galben de caniculă
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

METEO. Început de toamnă sub cod galben de caniculă

În prima zi de toamnă cerul va fi variabil în toată ţara. La Briceni vor fi 28 de grade, iar la Soroca cu un grad mai mult. La Bălţi şi Soroca maxima va fi de 30 de grade, iar la Tiraspol 32 de grade Celsius. La Leova, Comrat şi Cahul meteorologii prognozează 33 de grade.

În Capitală cerul va fi variabil şi se vor înregistra 32 de grade. Nu scăpăm de călduri nici la început de toamnă. În următoarele zile, temperaturile vor oscila între 31 şi 33 de grade, iar cerul va fi variabil.

Amintim că codul galben de caniculă, care era valabil până la 1 septembrie inclusiv, a fost prelungit până la 3 septembrie inclusiv.  În intervalul 30.08-03.09 pe arii extinse temperatura maximă a aerului va atinge valori de 33°C.

Şi perioada pericolului excepţional de incendii a fost prelungi până la 4 septembrie inclusiv. În intervalul 30 august – 4 septembrie din cauza lipsei de precipitaţii şi a temperaturilor ridicate pe o mare parte a teritoriului se prevede pericol excepţional de incendiu (clasa V) cu caracter natural şi ameninţare de incendiu a fâşiilor forestiere şi a culturilor agricole.
Similare
RECOMANDĂRI