Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Iarnă în toată regula în zonele montane din România, cu ninsori şi viscol la altitudini mari

În Harghita şi Bistriţa Năsăud, la primele ore ale dimineţii, era depus un strat gros de zăpadă, iar drumarii au ieşit să cureţe cu utilaje şi material antiderapant.

În Bistriţa-Năsăud este Cod galben de vânt puternic la munte şi ninsori viscolite la peste 1500 m. Se circulă în condiţii de iarnă pe şosele, iar drumarii au intervenit cu multe utilaje şi au împrăştiat zeci de tone de material antiderapant.

Poliţia Rutieră a restricţionat la primele ore traficul greu pe DN 17, în Pasul Tihuţa până la curăţarea părţii carosabile şi monitorizează viabilitatea drumului.

Avertizarea meteo se menţine până duminică dimineaţă la ora 03:00.

Şi în Harghita ninge viscolit, iar circulaţia rutieră la altitudini mai mari de 800 de metri se face în condiţii de iarnă. Drumarii au intervenit de dimineaţă cu utilajele de deszăpezire pe mai multe sectoare de drum.

Zilele trecute, când termometrele arătau temperaturi pozitive de până la 10 grade Celsius, localnicii au renunţat la hainele groase. Astăzi le-au scos din nou din dulap.

Turiştilor nu le vine să creadă că, în martie, sunt nămeţii de peste un metru care rezistă în staţiune.

Pe drumurile naţionale din judeţele din centrul ţării s-a depus un strat de zăpadă, iar utilajele de deszăpezire intervin cu material antiderapant.

Similare
RECOMANDĂRI