Codurile Galbene de incendiu şi secetă - valabile până pe 21 august
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Codurile Galbene de incendiu şi secetă - valabile până pe 21 august

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a prelungit până pe 21 august Codul Galben de pericol excepţional de incendiu.

Conform meteorologilor, până la această dată pe o mare parte a teritoriului se va menţine pericol excepţional de incendiu (clasa V) cu caracter natural şi ameninţare de incendiu a fâşiilor forestiere şi a culturilor agricole, scrie Moldpres.

De asemenea, până pe data de 21 august, în mare parte a teritoriului R. Moldova, se menţine Cod Galben de secetă hidrologică. Hidrologii au solicitat agenţilor economici şi populaţiei să consume raţional resursele de apă.

La rândul lor, salvatorii şi silvicultorii avertizează că este posibilă aprinderea terenurilor agricole, a depozitelor de furaje, zonelor cu vegetaţie forestieră, locuinţelor şi anexelor gospodăreşti.

Serviciile respective cer populaţiei să evite utilizarea focului deschis în apropierea locuinţelor, anexelor gospodăreşti şi a depozitelor de furaje, pe terenuri acoperite de vegetaţie uscată, mai ales atunci când sunt amplasate în apropiere de păduri, plantaţii sau obiective cu risc ridicat de incendiu. Totodată, este recomandată restricţionarea efectuării lucrărilor care creează condiţii favorizante pentru producerea de incendii prin degajări de substanţe volatile sau supraîncălziri excesive.

Potrivit SHS, în acest sfârşit de săptămână, pe întreg teritoriul R. Moldova se aşteaptă valori termice de până la 30 grade Celsius, cu cer variabil, fără precipitaţii. Începând de luni, vremea va deveni caniculară.

Similare
RECOMANDĂRI