Cod Galben de ceaţă pe întreg teritoriul Republicii Moldova
Sursa foto:Facebook/Inspectoratul Naţional de Patrulare al IGP Vizualizari:

Cod Galben de ceaţă pe întreg teritoriul Republicii Moldova

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis pentru următoarele zile cod galben de ceaţă pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Fenomenul va reduce vizibilitatea local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri. De asemenea, din cauza că partea carosabilă este umedă şi temperaturile sunt scăzute, vor fi condiţii de depunere a poleiului, se mai arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Naţional de Patrulare.


Sursa foto: meteo.md

Pentru siguranţa traficului rutier şi prevenirea incidentelor cu consecinţe grave, Inspectoratul Naţional de Patrulare (INP) recomandă şoferilor atunci când se deplasează în coloană, să evite manevra depăşirii fără o asigurare temeinică; să folosească luminile de întâlnire şi cele de ceaţă; să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum; să folosească corespunzător sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi a putea fi văzuţi în trafic; să păstreze în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri în condiţii de siguranţă şi să nu uite că cuplarea centurii de siguranţă este obligatorie, atât pentru şofer, cât şi pentru pasageri.

Pietonii, bicicliştii şi căruţaşii, trebuie să fie conştienţi de faptul că, pe timp de ceaţă, sunt mai puţin vizibili în trafic. De aceea, INP îi îndeamnă să evite deplasările pe partea carosabilă, iar atunci când sunt nevoiţi să o facă, să aibă aplicate pe îmbrăcăminte accesorii reflectorizante, să traverseze strada doar prin locuri special amenajate, marcate şi semnalizate corespunzător, şi numai după o temeinică asigurare.

Similare
RECOMANDĂRI