Avertizarea meteorologilor: Până pe 12 septembrie se va menţine pericol excepţional de incendiu
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Avertizarea meteorologilor: Până pe 12 septembrie se va menţine pericol excepţional de incendiu

Meteorologii atenţionează că până pe 12 septembrie se va menţine pericol excepţional de incendiu (clasa V) cu caracter natural. În legătură cu avertizarea Cod Galben, pompierii îndeamnă oamenii să nu aprindă vegetaţia uscată şi gunoiul menajer.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă atenţionează populaţia să nu folosească focul în păduri, parcuri şi spaţii forestiere. În condiţii de umiditate redusă, vânt şi temperaturi ridicate, orice sursă de aprindere scăpată de sub control poate provoca incendii de proporţii. În cazul în care sunt observate focare de ardere, oamenii sunt îndemnaţi să sune la numărul de urgenţă 112, pentru ca echipele de intervenţie să poată lichida incendiile în faze iniţiale, întrucât informarea întârziată poate duce la incendii pe spaţii extinse.

Totodată, se menţine şi avertizarea hidrologică. În râul Prut, pe sectorul Criva – Costeşti, râurile mici şi bazinele acvatice din ţară, se va menţine „Cod Galben”, iar pe bazinul inferior al râului Răut, Bâc, Botna, Cogâlnic, Ialpug şi Cahul se atestă „Cod Portocaliu” de secetă hidrologică. Agenţii economici şi populaţia este îndemnată să consume raţional resursele de apă, relatează IPN.
Similare
RECOMANDĂRI