Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Idei de reciclare a pomilor de Crăciun. Brazii pot deveni hrană pentru animalele de la ferme sau de la zoo

Începe sezonul brazilor aruncaţi peste tot, după ce ne-au împodobit casele şi ne-au bucurat sufletele de Crăciun. Chiar dacă românii apelează mai rar la ele, posibilităţile de reciclare pentru brazi există cu duiumul: pot deveni, de exemplu, hrană pentru animale. Caprele îi adoră. Şi nu doar ele.

Aduceţi brazii la noi - e îndemnul unor fermieri din Winnipeg, Canada, care îşi răsfaţă animalele din curte cu bunătăţi.

Caprele vor mânca absolut orice. În câteva minute, rămâne doar lemnul lustruit. Bradul e o delicatesă, după furajele obişnuite de iarnă şi fân, fără să mai punem la socoteală că ramurile mai groase oferă o nesperată ocazie de joacă de-a împunsul cu coarnele. Acele fac minuni pentru sistemul digestiv, iar gunoiul de grajd rezultat e îngrăşământ ideal. O situaţie din care toată lumea câştigă.

Dacă în preajmă nu e vreo fermă cu capre, destinaţia brazilor poate fi  grădină zoologică.

Pentru tigri, în brazi se atârnă hălci de carne. Maimuţele găsesc printre crengi legume şi fructe; toate animalele sunt mulţumite. Doar că la zoo nu sunt bineveniţi decât brazii rămaşi nevânduţi, de la comercianţi strict verificaţi. Pentru că pomii ceilalţi pot să conţină sclipici, spray sau urme de alte decoraţiuni toxice.

Similare
RECOMANDĂRI