Timp Liber

O serie de alimente contribuie la menţinerea memoriei

post-img

Consumul de salată, legume roşii sau portocaliu-închis, fructe de pădure şi sucul de portocale poate fi asociat cu un risc mai scăzut de pierdere a memoriei la bărbaţi, conform unui nou studiu publicat pe 21 noiembrie 2018 în Neurology.

„Unul dintre cei mai importanţi factori în acest studiu este că am putut cerceta şi urmări un grup atât de mare de oameni pe o perioadă de 20 de ani, permiţându-ne să ajungem la rezultate concludente”, a precizat Changzheng Yuan, autorul acestui studiu de la Harvard T.H. Chan School of Public Health din Boston. „Studiile noastre oferă dovezi mai mari că alegerile dietetice pot fi importante pentru menţinerea sănătoasă a creierului”, a adăugat acesta.

Studiul a analizat 27.842 de bărbaţi cu o vârstă medie de 51 de ani. Aceştia au completat chestionare cu privire la cantitatea de fructe, legume şi alte mâncăruri consumată în fiecare zi la începutul studiului şi apoi o dată la 4 ani timp de 20 de ani, scrie Medical Xpress.

Participanţii au mai fost supuşi testelor de memorie şi de gândire la cel puţin 4 ani înaintea terminării studiului, când aveau o vârstă medie de 73 de ani.