Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Filmele Roma şi the Favourite ar putea strânge cele mai multe Oscaruri

Filmele „Roma” şi „The Favourite” ar putea strange cele mai multe Oscaruri. Au fost anunţate nominalizările pentru seara cea mare, 24 februarie, când se decernează statuetele.

Roma, un lung metraj mexican, în alb negru, este o dramă despre maturizare. Alături de „The Favourite”, o comedie despre viaţa la curtea unei regine britanice, „Roma” domină cu 10 nominalizari cursa pentru cea de a 91-a ediţie a premiilor Oscar.

În topul producţiilor cu cele mai multe nominalizãri urmeazã „A Star Is Born”, o dramã romantică, avandu-i ca protagonişti pe Bradley Cooper şi Lady Gaga. Printre celelalte pelicule de la categoria cel mai bun film sunt „Green Book” şi, de acum celebra „Bohemian Rhapsody”, film dedicat lui Freddie Mercury de la Queen.

Luptă strânsă la categoria cel mai bun actor. Au fost nominalizaţi Christian Bale, Bradley Cooper, Rami Malek şi Viggo Mortensen.

Pentru rolul din „The wife”, Glenn Close este, din nou nominalizată la Oscar - a şaptea oară în carieră. Dacă ratează statueta, va fi cea mai ghinionistă actriţă din istoria Oscarurilor. Principalele ei concurente sunt Lady Gaga, Ialitza Aparicio şi Melissa Mccarthy.

La categoria cel mai bun regizor, Oscarul e disputat în principal de Alfonso Cuaron, pentru filmul Roma, Adam Mckay, Vice, Iorgos Lanthimos / The favourite şi Pawel Pawlikowski, pentru pelicula „Cold War”.
Similare
RECOMANDĂRI