Timp Liber

FOTO. Cum să decorezi masa de Crăciun: La ASEM a avut loc un târg inedit de bucate

post-img

Pinguini din morcov şi măsline, casa bunicii din vafe dulci, brăduţi din legume şi brânză, căciuliţe din căpşuni, omuleţi în jurul rugului din carne de prepeliţă, raţă la cuptor cu portocale, bucate din carne, mămăliguţă cu sarmale. Sunt doar câteva din bucatele preparate de cei 41 de studenţi din anul III şi IV, de la programul de studii TAP (Managementul şi Tehnologia Alimentaţiei Publice), BAA. Târgul a avut loc în cadrul Centrului de Consultanţă şi Dezvoltare Profesională în Comerţ şi Alimentaţie Publică al ASEM.

Îndrumaţi de profesori, aceştia au organizat un târg inedit de bucate pentru masa de Crăciun şi Revelion. Totodată, au fost prezentate şi idei originale cum să decorezi masa de sărbătoare. Pentru acest târg, studenţii au lucrat două zile.

”Am încercat să venim cu idei privind aranjarea mesei prin aperitive şi deserturi de Crăciun. Felicitări tuturor participanţilor. Ne dorim ca acest târg să devină o tradiţie în anii viitori. Vă doresc inspiraţie, pentru că arta culinară, aşa cum se spune, este arta cu cei mai mulţi amatori”, a declarat Olga Tabunscic, lector superior universitar.

”Este cu adevărat o artă ce faceţi aici. Pe piaţa muncii apar profesii noi, unele dispar, vreau să vă încredinţez că, meseria voastră nu va dispărea niciodată, pentru că oamenii întotdeauna se vor alimenta. Vă aduc mari felicitări. Mă bucur să văd bucate tradiţionale, mi-au trezit mari emoţii, pentru că aşa făcea şi mama mea acasă. Apreciez creativitatea înaltă a celor care îşi fac studiile la TAP”, a menţionat rectorul ASEM, Grigore Belostecinic.

Toţi participanţii evenimentului au primit un mic cadou confecţionat de studenţii specialităţii.











Mai multe imagini vezi AICI