Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. A început marele exod în China cu ocazia Festivalului Primăverii

A început marele exod în China cu ocazia Festivalului Primăverii, care marchează intrarea în Noul An chinezesc. Anul porcului de pământ începe pe 5 februarie, însă petrecerile sunt în plină desfăşurare. Toată lumea vrea să ajungă acasă, să cumpere cadouri pentru cei dragi şi să se bucure de atmosfera de pe străzi.

Anul Porcului de Pământ este considerat de astrologii chinezi o perioadă bună pentru a face bani şi pentru a investi. Este întâmpinat cu spectacole, multă bucurie şi decoraţiuni tematice.

Milioane de chinezi au început lungul drum spre casă, să se bucure alături de familie şi prieteni de trecerea în noul an.

Vînzările în magazine explodează în această perioadă, în special la capitolul bijuterii din aur. Nimeni nu este demotivat de creşterea preţurilor la aceste produse când vrea să cumpere un cadou pentru persoana dragă.

Pe aeroporturile din China sunt programate doar azi peste 17.000 de zboruri.

Aglomeraţie şi pe autostrăzi dar şi pe calea ferată. Autorităţile au simplificat filtrele de securitate în staţii, în încercarea de a fluidiza traficul.

Milioane de călători sunt deja în gările din marile oraşe. Peste tot este atmosferă de sărbătoare, ca drumul spre casă sa fie cât mai plăcut.

Similare
RECOMANDĂRI