Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Westernul VINE SARTANA, astăzi la TELECINEMATECA

TELECINEMATECA aduce în casele telespectatorilor TVR MOLDOVA cele mai bune filme din această serie. Astăzi, de la ora 22:00, postul nostru de televiziune va difuza filmul western VINE SANTANA.

De-a lungul timpului, westernurile şi-au câştigat o mare faimă devenind o oglindă „cinematografică” a trecutului recent american. Cele mai bune westernuri din istoria filmului sunt cele care au creat o imagine cât mai apropiată de autenticul acelei lumi, cu actori de excepţie şi cu poveşti interesante care ţin spectatorii cu sufletul la gură. În această seară, vă propunem să vizionaţi western-ul VINE SARTANA ! o coproducţie italo-spaniolă în regia lui Giuliano Carnimeo.

După uciderea unui şerif corupt şi a adjuncţilor săi din Sandy Creek, Sartana se predă la Penitenciarul Everglades. Scopul lui este de a se întâlni acolo cu Grande Full, un condamnat acuzat de crimă şi de furtul a jumătate de milion de dolari în aur. Cei doi reuşesc să evadeze şi ajung într-un orăşel ca să caute aurul două milioane de dolari în bancnote false. Sartana se va trezi prins într-un joc periculos, întâlnind oameni lacomi şi vicleni care încearcă, la rândul lor, să pună mâna pe comoară. Neînfricatul pistolar reuşeşte de fiecare dată să scape cu viaţă şi continuă să caute aurul.

Regizorul Giuliano Carnimeo, sub pseudonimul Anthony Ascott, lansează în 1970 cel de-al patrulea film dedicat personajului Sartana. El va include elemente originale pentru a conferi filmului o identitate distinctă. Carnimeo optează pentru o serie de gadgeturi/idei bizare şi inovatoare dintre care se evidenţiază săgeţile otrăvite ascunse în tocul cizmei, o orgă în care sunt ascunse puşti, un robot miniatural, numit Alfie, care putea fi programat să ucidă. Astfel, filmul devine plin de trucuri şi tehnici spectaculoase.
RECOMANDĂRI