ZdG. Cine este noul director al Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

ZdG. Cine este noul director al Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal

Actualul director executiv al Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal (FMF), Leonid Oleinicenco, este noul preşedinte al forului fotbalistic naţional. Acesta a fost unicul candidat înscris în cursă şi a fost ales cu votul unanim al membrilor afiliaţi, scrie ZdG.

Leonid Oleinicenco are 37 de ani şi este economist de profesie, fiind absolvent al facultăţii Finanţe şi Contabilitatea Firmei a Academiei de Studii Economice din Moldova.

Potrivit sursei citate, între 2006 şi 2009 a fost angajat al Curţii de Conturi a R. Moldova. În ultimii 10 ani, din 2009 până în prezent, a lucrat la FMF. A fost director financiar, iar ulterior director executiv, funcţie introdusă în structura FMF-ului în aprilie 2016.

Oleinicenco a fost unicul candidat înscris în cursa pentru fotoliul de preşedinte al FMF. Deşi, conform Statutului FMF, un candidat la funcţia de preşedinte al FMF trebuie să prezinte în sprijinul său semnăturile a numai 20 de membri afiliaţi, Oleinicenco a adunat semnăturile a 109 din totalul de 120 de membri afiliaţi. Doar 11 membri afiliaţi nu au semnat pentru înaintarea lui Oleinicenco în calitate de candidat. Astfel, dat fiind faptul că fiecare dintre cei 120 de membri afiliaţi poate semna în susţinerea unui singur candidat, nicio altă persoană nu a mai putut să se înscrie în alegerile pentru şefia forului fotbalistic naţional. 

Oleinicenco va conduce FMF până în 2021 când urmează să fie organizate noi alegeri pentru funcţia de preşedinte al FMF.

Amintim că la trei săptămâni după ce Ziarul de Gardă a publicat investigaţia „Şefi pe viaţă la FMF: Afacerea „Fotbalul”, şeful Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal, Pavel Cebanu, şi-a dat demisia. Cebanu s-a aflat în fruntea Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal (FMF) timp de 22 ani, începând cu anul 1997.

Într-o adresare publicată pe site-ul oficial al FMF, Cebanu menţionează că nu este vorba despre o decizie spontană, ci una luată cu doi ani în urmă.

Pavel Cebanu a fost propus de către noul preşedinte, Leonid Oleinicenco şi desemnat în funcţia de preşedinte de onoare al FMF.

Similare
RECOMANDĂRI