World Rugby a amendat Scoţia pentru remarcile privind anularea unor meciuri din cauza taifunului
Sursa foto:Rugby World Cup (Facebook) Vizualizari:

World Rugby a amendat Scoţia pentru remarcile privind anularea unor meciuri din cauza taifunului

Federaţia scoţiană de rugby (SRU) a fost amendată cu 70.000 lire sterline (77.000 euro) de forul mondial, World Rugby, şi va trebui să prezinte scuze pentru comentariile făcute la Cupa Mondială vizavi de posibila amânare a meciului cu Japonia, din cauza taifunului Hagibis.

Trei meciuri din grupele Cupei Mondiale au fost amânate şi meciul Scoţia - Japonia a fost incert pentru câteva zile din cauza taifunului care a măturat Japonia, cauzând inundaţii masive şi peste 80 de decese.

Directorul executiv al SRU a ameninţat cu acţiuni legale dacă meciul urma să fie anulat, susţinând că o asemenea decizie nu era corectă. El a sugerat că Noua Zeelandă ar fi tratată preferenţial în aceeaşi situaţie, susţinând că ''Scoţia este învingătoare pe terenul opiniei publice''.

O comisie independentă a World Rugby (WRU) a decis joi că remarcile oficialului SRU se încadrează la conduită nepotrivită, care este sancţionată cu amendă, la care se adaugă scuze publice către forul internaţional.

WRU a considerat că remarcile sugerează ''un tratament incorect şi inechitabil al echipelor, într-un moment nepotrivit în care Japonia se pregătea pentru cel mai mare şi distructiv taifun din ultimele decenii''. Forul internaţional a încercat să regleze situaţia cu SRU, care însă a refuzat să-şi ceară scuze şi a preferat versiunea unei ''exprimări reciproce a regretului''.

Meciul s-a disputat până la urmă conform planificării şi Japonia a învins Scoţia cu 28-21, calificându-se în premieră în sferturile Cupei Mondiale. Amenda impusă SRU va fi donată unei fundaţii care ajută victimele din zonele afectate de taifun în Japonia.

Sursa: Agerpres

Similare
RECOMANDĂRI