SPORT

Vineri se va da startul ultramaratonului de trei zile şi 500 de kilometri

post-img

Trei zile, 14 raioane traversate şi aproape 500 de kilometri parcurşi. Doar o zi ne desparte de ultramaratonul anual Rubicon care şi-a propus să străbată în alergare toată Republica Moldova, în timp de trei ani. În acest an, traseul va trece prin raioanele din centrul ţării, iar startul se va da vineri, în oraşul Ocniţa.

Rubicon este o adevărată provocare pentru iubitorii alergării, fiind vorba de o cursa de trei zile, fără pauză. Traseul din acest an trece prin 14 raioane centrale ale Republicii Moldova, pe o distanţă de apropape 500 kilometri, de la Nord la Sud. Cursa va fi împărţită în 41 etape, cu o durată totală de aproape 55 ore. Pentru fiecare etapă, participanţii vor primi o insignă cu stema raionului pe care l-au parcurs, si vor mai fi şi insigne de noapte sau de zi, în funcţie de ora la care s-a desfăşurat proba.

Startul Rubiconului se va da vineri 9 februarie, la ora 12:00, în oraşul Ocniţa, iar pe 11 februarie partcipanţii sunt aşteptaţi la finish în Vulcăneşti. În 2017 participanţii au traversat regiunea de Est a Republicii Moldova, iar în 2019 este planificată traversarea regiunii de Vesta ţării.

Ultramaratonul este organizat de clubul Sportiv SPORTER şi îşi propune să promoveze sportul,  dar şi turismul în Republica Moldova. TVR Moldova este partener media al evenimentului şi va reflecta îndeaproape originala cursa.