SPORT

VIDEO. Zi neagră pentru fotbalul românesc. România a ratat calificarea la Mondialul de la Moscova după ce a pierdut cu 3-1 la Varşovia

post-img

Echipa naţională a pierdut ultima şansă de a mai spera la calificare. Polonia, cu Lewandowski în mare formă, ne-a învins cu 3-1 şi ne-au spulberat orice speranţă de a mai ajunge la Mondialul din 2018.

Atacantul lui Bayern Munchen a marcat toate cele trei goluri ('29-penalty, '57, '62-penalty). Pentru România a înscris Bogdan Stancu, în minutul 77. În celelalte două meciuri ale grupei, Danemarca a câştigat cu 3-1 în Kazahstan, iar Muntenegru a învins-o pe teren propriu pe Armenia, cu 4-1.

Cu patru etape înainte de finalul preliminariilor, "tricolorii" ocupă locul patru în clasament, cu şase puncte, la fel ca Armenia. Lider este Polonia, cu şase puncte, urmată de Muntenegru şi Danemarca, ambele cu câte 10 puncte.

Ne aşteptam la un rezultat mai bun, aşa că este normal ca toată lumea să fie dezamăgită. Am primit trei goluri şi ne-am trezit puţin cam târziu. După un asemenea meci, trebuie să analizăm situaţia în care ne găsim şi să calculăm de câte puncte mai avem nevoie ca să ajungem pe locul 2. Nu spun că este imposibil, dar este foarte greu”, a declarat selecţionerul Christoph Daum, care a spus că nu îşi va da demisia după rezultatele slabe din preliminarii.