SPORT

VIDEO. Simona Halep s-a întors acasă după turneul de la Melbourne. Zeci de fani au aşteptat-o la aeroport

Simona Halep s-a întors acasă după turneul de la Melbourne. Au fost două săptămâni de meciuri extenuante, care au ţinut cu sufletul al gură românii de pretutindeni şi fanii din întreaga lume. A plecat la Australian Open pe poziţia de lider mondial, dar se întoarce acasă detronată de daneza Caroline Wozniacki, transmite Ştirile TVR.

”E trist că nu am putut să câştig, dar viaţa merge înainte. E doar un meci de tenis şi sper ca la următoarea finală, dacă voi mai avea ocazia, să câştig”, a spus Simona Halep la ieşirea din aeroport, unde a fost aşteptată de zeci de susţinători, care au întâmpinat-o cu flori.

Simona Halep a fost internată la spital în noaptea de sâmbătă spre duminică. Sportiva suferea de deshidratare şi de epuizare şi i s-au administrat perfuzii.

Sportiva a fost externată duminică dimineaţă, după 4 ore de tratament sub supraveghere medicală. I s-a recomandat să evite zborul de 14 ore între Melbourne şi Peninsula Arabică.

Simona Halep a pierdut finala de la Melbourne în faţa danezei Caroline Wozniacki: 6 – 7, 6 – 3, 4 – 6. În timpul partidei se înregistrau 32 de grade Celsius şi un nivel de umiditate ridicat. S-a jucat timp de 2 ore şi 50 de minute.

Ambele sportive au avut nevoie de îngrijiri medicale. Halep a subliniat la conferinţa de presă că după primul set nu mai ştia ce s-a întâmplat. "Am fost out", a recunoscut Simona.

În timpul celui de-al doilea set, echipa medicală i-a verificat tensiunea arterială. Sportiva şi-a pus prosoape cu gheaţă pe gât şi pe faţă.

Pentru că era insuportabil de cald, înainte de decisiv a mers la vestiare. Halep a indicat că avea nevoie să-şi regleze respiraţia, după ce a simţit că o doare capul. Ea a recunoscut că a avut ameţeli.

Jurnaliştii străini au remarcat faptul că, în ciuda condiţiilor grele de joc, acoperişul arenei Rod Laver nu a fost tractat.

Duminică însă, la o temperatură puţin peste cea înregistrată sâmbătă, acoperişul a fost tras pentru finala de la dublu mixt şi cea masculină.