SPORT

VIDEO. Simona Halep rămâne pe locul 2 în clasamentul WTA

La doar două puncte de victorie în meciul britanicei Johanna Konta la Wimbledon, Simona Halep a ratat şansa de a fi prima româncă din istorie numărul 1 mondial. A avut set şi 3-1 în tiebreak-ul setului 2, dar a fost învinsă şi a ratat încă o dată ocazia de a cuceri primul Grand Slam din carieră. Simona spune însă că are mulţi ani de joc în faţă şi multe şanse. „Sunt aproape, trebuie doar să continuu să muncesc” - e mesajul numărului 2 WTA

Învinsă cu cu 6-7 (2), 7-6 (5), 6-4 de Johanna Konta, după ce ajunsese în sferturi fără să piardă setul, Simona Halep spune că dacă e ceva bun în acest rezultat, e că a pierdut într-un meci de un nivel foarte înalt. Dar asta n-o face mai fericită, adaugă sportiva.

Chiar dacă a ratat locul 1 WTA, Simona rămâne  cea mai longevivă jucătoare din Top 10 începând de luni - 182 de săptămâni. Sportiva se declară mulţumită de performanţa ei şi spune că are mulţi ani în faţă şi multe şanse:  „E plăcut să fii în Top 10 atât de mult timp. Sunt mulţumită de performanţa mea. Sigur, unul dintre obiectivele mele este să fiu numărul 1. Am avut o altă şansă aici, am fost mai aproape, dar asta nu mă afectează aşa mult. Cred că am mulţi ani înainte, deci voi avea multe şanse. Sunt aproape, trebuie doar să continuu să muncesc.”