SPORT

VIDEO. Simona Halep este cea de-a 25-a sportivă care ajunge in fruntea clasamentului WTA

Cu visul împlinit, Simona Halep a revenit la Bucureşti şi a fost întâmpinată de o delegaţie a sportului românesc şi de fani. I-au adus flori şi s-au fotografiat alături de marea sportivă. Cea mai buna jucătoare de tenis din lume va avea parte şi de cel mai dulce răsfăţ. Familia i-a pregătit desertul preferat: plăcintă cu dovleac.

Aplauze şi emoţii uriaşe pentru cea mai bună jucătoare de tenis din lume. Sau simplu, Simona Halep. Îmbrăcată lejer şi de o modestie ieşită din comun, sportiva le-a mulţumit tuturor pentru susţinere. Emoţionat până la lacrimi, tatăl Simonei abia şi-a găsit cuvintele. 

Simona a fost felicitată şi de Ilie Năstase. Primul numărul 1 mondial din istoria tenisului a predat stafeta: un mare buchet de flori. 

Sâmbătă, Simona Halep a învins-o pe Elena Ostapenko într-un meci perfect, care va rămâne în istoria tenisului. Ea devine astfel prima jucătoare din România care ajunge pe primul loc în ierarhia tenisului mondial. Este cea de-a 25 sportivă care ajunge în fruntea clasamentului WTA. Imaginea cu Simona care strânge la piept, cu o bucurie de copil, cifra 1 din trandafiri roşii, a făcut înconjurul lumii.

Performanţa Simonei pare o minune, în condiţiile în care, în România, cea mai mare arenă de tenis din ţară nici nu mai poate fi folosită şi a ajuns în paragină.