SPORT

VIDEO. România învinge Lituania cu 2-1, în Liga Naţiunilor. Tricolorii întâlnesc duminică Serbia

post-img

Echipa naţională a învins cu 2-1 selecţionata Lituaniei, joi seara, pe stadionul LFF din Vilnius, în Grupa a 4-a din Seria C a Ligii Naţiunilor. Golul victoriei a fost marcat în minutul 94 de Alexandru Maxim. România a obţinut prima sa victorie în această competiţie, după două egaluri, 0-0, acasă, cu Muntenegru şi 2-2, în deplasare, cu Serbia.

Maxim a marcat la naţională după mai bine de un an. “Joc bine sub presiune. Important  este să facem toată ţara fericită!”, a declarat jucătorul care a decis victoria la Vilnius.

Autorul primului gol, Alexandru Chipciu, a declarat că nu e uşor să câştigi pe un teren sintetic precum cel de la Vilnius, pe care adversarii sunt obişnuiţi să joace.

„Nu m-am gândit când am înscris ultimul gol pentru echipa naţională, nu m-a interesat acest lucru. A fost un meci greu, eram sigur de asta pentru că am mai avut experienţa terenului sintetic în Kazahstan şi în Insulele Feroe. Nu e uşor să câştigi pe un teren sintetic pe care adversarul e obişnuit să joace. Ne-a fost teamă că nu vom câştiga pentru că mai erau câteva minute de joc. Dar şansa a fost de partea noastră şi am înscris (n.r. - în minutul 94). Până la urmă e frumoasă victoria în ultimele minute.Îmi pare rău că am luat galben şi nu voi putea juca împotriva Serbiei unde cred că va fi un meci frumos cu mulţi suporteri în tribune. Dar îmi pare rău pentru mine, pentru că nu cred că voi fi o pierdere pentru echipa naţională. În lot sunt jucători de valoare sensibil egală", a afirmat Chipciu.

Tricolorii vor întâlni duminică, de la ora 16,00, pe Arena Naţională, selecţionata Serbiei, într-o nouă partidă din Liga Naţiunilor.