SPORT

VIDEO. România a învins Armenia, cu 1-0, în preliminariile CM 2018

Naţionala României a învins greu echipa Armeniei, cu scorul de 1-0 (0-0), pe Arena Naţională din Bucureşti, în Grupa E a preliminariilor Cupei Mondiale de Fotbal din 2018. Tricolorii s-au impus prin golul marcat de Alexandru Maxim (90+1), deşi au avut aproape o repriză un om în plus şi au ratat şi un penalty, prin Bogdan Stancu (55).

România, care are în continuare şanse teoretice la locul al doilea în grupă, a dominat meciul, deşi nu a făcut un joc prea bun, relatează ŞtirileTVR.

Prima ocazie a meciului a fost semnată de Chipciu (2), care a şutat peste poartă din marginea careului. Apoi, Stancu (9) a tras peste poartă de la 14 metri, din poziţie ideală.

Armenia a fost aproape în două rânduri să dea lovitura pe contre, prin Barseghian, care prima oară a scăpat spre poartă flancat de Toşca şi Chiricheş (15), însă a tras în Tătăruşanu, iar apoi a reluat departe de ţintă, după o combinaţie cu Mhitarian (21).

Andone (22) a reluat cu capul pe lângă poartă, Benzar (34) a tras şi el alături, iar apoi Andone (38) a marcat cu călcâiul, însă golul a fost anulat.

La reluare, un şut al lui Chipciu (46) l-a lovit pe Voskanian în mână, dar nu s-a acordat penalty. Chipciu şi-a încercat din nou şansa de la distanţă, dar portarul a respins de data aceasta (50).

România a primit penalty în cele din urmă, în minutul 53, când şutul-centrare al lui Benzar a lovit mâna aceluiaşi Voskanian, care a fost eliminat pentru al doilea „galben”. Din păcate, Stancu a tras telefonat, iar portarul a respins în corner.

Meliksetian a respins şutul de la distanţă al lui Stanciu (61), apoi Chiricheş (61) a reluat cu capul, însă mingea a trecut peste poartă.

România a marcat în minutul 81, dar golul a fost anulat pentru ofsaid la Maxim, însă golul ar fi fost valabil dacă jucătorul lui Mainz lăsa mingea şutată de Benzar să intre în plasă.

Maxim s-a revanşat şi a marcat spectaculos, cu călcâiul, la şutul-centrare al aceluiaşi Benzar (90+1), aducând României o victorie chinuită, de palmares. În partida tur dintre cele două echipe, România câştiga cu scorul de 5-0.

Spectatorii au scandat „demisia” pe finalul meciului, atât la 0-0, cât şi la 1-0.

România, aflată pe locul 4, la 7 puncte de liderul Polonia şi la 4 de Danemarca şi Muntenegru, va juca luni cu Muntenegru, la Podgorica (21.45), meci transmis în direct de TVR.