SPORT

VIDEO. Preşedinta Croaţiei a cântat cu jucătorii naţionalei de fotbal la vestiar, după meciul nebun cu Rusia

Tristeţe şi dezamăgire în rândul ruşilor, extaz în tabăra croată după meciul de sâmbătă seară. Nervii au fost întinşi la maximum până la loviturile de departajare, când echipa croată a reuşit să se califice. Liviu Iurea a urmărit meciul la Moscova în zona special amenajată suporterilor şi ne povesteşte prin ce clipe au trecut fanii de acolo.

Minutul 109 şi totul părea pierdut pentru echipa ţării gazdă.

Suporterii ruşi se rugau să se întâmple o minune - măcar să egaleze şi să mai aibă o şansă la loviturile de la 11 metri.

În fan zone-ul amenajat în faţa Universităţii Lomonosov, zecile de mii de ruşi şi-au recăpătat speranţa că vor învinge.

La Soci, preşedinta Croaţiei, Kolinda Grabar-Kitarović, a urmărit meciul din tribuna oficială, împreună cu premierul Dmitry Medevdev şi preşedintele FIFA. După fluierul final al arbitrului, zeci de mii de  suporteri croaţi au explodat de bucurie şi au aprins petarde fumigene.

Preşedinta Croaţiei i-a felicitat personal pe jucători. A coborât imediat după meci la vestiarul naţionalei croate, unde i-a îmbrăţişat pe sportivi şi pe antrenor şi a cântat alături de ei.

A postat un mesaj pe Facebook în care s-a declarat mândră de fotbalişti şi i-a îndemnat pe cei de acasă să petreacă toată noaptea pentru această victorie.

Ruşii cu greu îşi stăpâneau lacrimile, mai ales că meciul i-a făcut să treacă prin mai multe stări - de la extaz  la tristeţe profundă după ultima execuţie reuşită a croaţilor.

Chiar dacă Rusia a pierdut şi nu s-a calificat mai departe, pe străzile Moscovei mulţi suporteri au continuat să se distreze, semn că viaţa merge mai departe.