SPORT

VIDEO. Luptătorul de taekwondo Aaron Cook, a fost desemnat Sportivul Anului

Luptătorul de taekwondo Aaron Cook a fost desemnat sportivul anului în Republica Moldova, iar cea mai bună echipă a fost nominalizată Sheriff Tiraspol. Şi alte performanţe remarcabile au fost premiate la tradiţionala Gală a Sportului.

Sportivul britanic naturalizat, Aaron Cook  a cucerit bronzul la Campionatul Mondial, locul 2 la Grand Prix-ul din Moscova şi locul 3 la Grand Prix-ul de la Londra. Pentru toate aceste succese a fost desemnat sportivul anului. Iar cea mai bună echipă în 2017 este Sheriff Tiraspol.

În top 10 sportivi ai anului se regăsesc: Cataraga Daniel, Oleg Tarnovschi, Nuţă Oleg şi Ilie Sprâncean, Mariana Cherdivară-Eşanu, Vasile Belous, Serghei Uscov, Radu Albot, Andrei Perpeliţa şi Svetlana Saenco.

Am încheiat anul cu un nou succes. La Campionatul European am reuşit să obţin o medalie şi puncte pentru a urca în rating.

Avem unde tinde, avem parte de susţinere şi putem pleca la competiţii importante. Aici nu prea există competiţie, de aceea este important să mergem în cantonamente.

Ministerul a repartizat 5 milioane de lei pentru ai premia pe cei mai buni sportivi ai anului 2017.