SPORT

În 2017, sportivii din Republica Moldova au obţinut peste 160 de medalii

post-img

An fructuos pentru sportivii din Republica Moldova. În 2017, aceştia au obţinut peste 160 de medalii la campionatele mondiale şi europene, la diferite categorii de vârstă.

În 2017, au obţinut 40 de medalii la sporturile olimpice şi 120 de medalii la cele neolimpice. Sportivul britanic naturalizat Aaron Cook a cucerit bronzul la Campionatul Mondial, locul 2 la Grand Prix-ul din Moscova şi locul 3 la Grand Prix-ul de la Londra. Pentru toate acestea, a fost desemnat sportivul anului. La Londra şi-a adjudecat şi trofeul pentru cea mai spectaculoasă lovitură din taekwondo, acordat în premieră.

Şi luptătorul Daniel Cataraga s-a evidenţiat. Sportivul a urcat pe locul 5 la Campionatul Mondial de lupte greco-romane şi pe primul loc la Campionatul Mondial de tineret.

În top 10 sportivi ai anului se mai regăsesc: Oleg Tarnovschi, Nuţă Oleg şi Ilie Sprâncean, Mariana Cherdivară-Eşanu, Vasile Belous- medaliat cu bronz la Campionatul Europei, Serghei Uscov, Radu Albot, Andrei Perpeliţa şi Svetlana Saenco.

Iar sportivul Petru Cataraga a reuşit să obţină mai multe medalii la para-taekwondo: locul II la Campionatul WORLD GAMES 2017 din Portugalia şi locul III la campionatul European din Bulgaria.

Tot în acest an, în premieră pe teritoriul Republicii Moldova, a fost organizat Campionatul European al Ţărilor Mici la Baschet, unde au participat opt state.

Chiar dacă nu suficient, autorităţile au contribuit şi anul acesta la dezvoltarea sportului. 500 de sportivi au primit echipament, iar cinci săli au fost renovate şi dotate  - vorbim despre şcoala de tenis, sălile Centrului sportiv de pregătire a loturilor naţionale, Manejul de atletism şi Manejul şcolii de fotbal.

În premieră, FC Sheriff Tiraspol, campioana Republicii Moldova la fotbal, a acumulat nouă puncte în faza grupelor Ligii Europei şi a fost la un pas de calificare în play-off-ul acestei competiţii importante.

2018 vine cu noi provocări pentru sportivi, aşa că le ţinem pumnii.