SPORT

VIDEO. Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer sunt campioni la US Open

Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer au câştigat finala probei de dublu masculin împotriva perechii spaniole Feliciano Lopez/Marc Lopez, cu 6-4, 6-3. Este primul titlu obţinut de un român la turneul de mare şlem de la Flushing Meadows, după cel obţinut de Ilie Năstase, în 1975, tot la dublu, şi la simplu, în 1972.

Tecău şi Rojer au fost conduşi cu un break în setul 1, dar au revenit cu rebreak şi l-au consolidat apoi cu serviciul. În setul al doilea, breakul a venit mai devreme, astfel că românul şi olandezul conduceau deja cu 3-1.

Până ieri, Horia şi Jean-Julien au avut un traseu dificil, ei au fost nevoiţi să treacă de perechile Dodig/Granollers, Murray/Soares şi Kontinen/Peers.

La acest turneu de mare şlem, Horia Tecău reuşise, până anul trecut, să ajungă doar în sferturile de finală.

Premiul lor va fi de 675.000 de dolari.

Finala este cea de-a treia din acest an dintr-un turneu de Grand Şlem în care joacă un român, după Simona Halep la Roland Garros şi Monica Niculescu la Wimbledon (la dublu feminin, alături de Chan Hao-ching).

Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer mai au un trofeu de mare şlem, după ce au câştigat Wimbledon-ul, în 2015.

Horia Tecău a jucat astăzi şi semifinala de la dublu mixt, alături de americanca Coco Vandeweghe. Tecău şi Vandeweghe vor întâlni principalii favoriţi, Martina Hingis (Elveţia) şi Jamie Murray (Marea Britanie).