SPORT

VIDEO. Finala Halep - Wozniacki se joacă sâmbătă, de la ora 10.30

În finală se va decide locul 1 mondial WTA: „Să câştig un Grand Slam este mai important decât să fiu prima în lume" pretinde Simona Halep, care i-a dedicat nepoatei sale victoria din semifinala cu Angelique Kerber.

În finală, Halep se bate nu numai pentru primul ei titlu de „Grand Slam", dar şi pentru a-şi păstra locul 1 mondial, poziţie pe care o ocupă de 19 săptămâni, cu 50 mai puţine, momentan, decât a petrecut Wozniacki ca lider WTA.

„Nu contează locul. Locul 1 a fost. Este primul Grand Slam, dar dacă nu va fi să fie, voi mai avea astfel de momente, sunt sigură, dacă voi munci la fel de mult".

Halep şi Wozniacki sunt primele jucătoare după Mandlikova şi Turnbull, în 1980, care joacă finala la „Open-ul" australian fără să fi câştigat.

„Va fi greu, acelaşi stil. Va fi un meci muncit, dar sunt într-o finală şi nu mai contează cu cine joc şi contra cui joc. Contează să fiu aptă, să dau tot ce am mai bun şi să cred că pot să câştig".

La a treia lor finală de „Grand Slam", Halep a pierdut două la „Roland Garros" în timp ce Wozniacki a fost învinsă, de tot atâtea ori, în ultimul act de la „US Open".

"Nu m-am gândit la meciul de la Roland Garros, dar mi-am repetat în gand că trebuie să fiu, să continui acelaşi joc şi am făcut-o destul de bine". a spus Simona Halep.