SPORT

VIDEO. După trei decenii, coreeni vor organiza Jocurile Olimpice de iarnă

post-img

Pentru coreeni numărătoarea inversă a inceput. Peste un an, la Piongchang vor incepe Jocurile Olimpice de iarnă. România are deja un sportiv calificat, Ionica Achiriloaie la schi alpin.

După două tentative eşuate, a treia depunere a candidaturii a fost cu succes şi coreeni vor organiza dupa trei decenii din nou Jocurile Olimpice. Situat la aproximativ 180 de kilometri de Seul, Pyeongchang va găzdui în perioada 9-25 februarie 2018 întrecerile de iarnă.

De la conferinţa de presă organizată cu un an înainte de deschiderea oficială a Jocurilor Olimpice nu a lipsit mascota intrecerii, fiind prezentata torta olimpică. Temerile comunităţii internaţionale în ceea ce priveşte securitatea in zona, au fost combatute de Lee Hee Bom presedintele comitetului de organizare.

Lee a recunoscut că actuala criză politică din Coreea de Sud a avut un impact negativ asupra sponsorilor Jocurilor, dar pregătirile nu au fost obstrucţionate. Cu Jocurile de la Pyeongchang, Coreea va intra în grupul de elită al ţărilor care au organizat Jocuri Olimpice de vară şi de iarnă, cupa mondială la fotbal şi mondialele de atletism, alături de Japonia, Germania, Italia şi Franţa.