SPORT

VIDEO. Aur şi bronz pentru România. Cătălina Ponor şi Larisa Iordache au urcat pe podium la Campionatele Europene Petrom

post-img

Cătălina Ponor şi Larisa Iordache au urcat pe podium duminică, la Campionatele Europene Petrom de la Cluj-Napoca. Cătălina Ponor este campioană europeană, iar Larisa Iordache a primit medalia de bronz în finala de la bârnă. TVR1, TVR 2 şi TVR HD au transmis în direct de la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, scrie Ştirile TVR.

Pentru evoluţia sa la bârnă, Cătălina Ponor a fost notată cu 14,566 şi este campioană europeană.

Cătălina Ponor, pentru TVR: "M-am simţit extraordinar. Am muncit pentru această medalie, muncesc de foarte mulţi ani. Ar fi fost păcat ca o secundă de neatenţie să mă ducă mai jos. M-am străduit să-mi ţin emoţiile. Le mulţumesc părinţilor că m-au susţinut şi mulţumesc tuturor care ne-au susţinut, de la cel mai mic, la cel mai mare".



Larisa Iordache a primit pentru exerciţiul său în finala de la bârnă nota 13,966.


Medaliile pe care le primesc campionii la această competiţie au fost produse la Bucureşti, dintr-un aliaj de zinc şi aluminu. Au câte 63 de grame, diametrul de 60 mm şi grosimea de 4. Cele mai valoroase medalii sunt placate cu aur de 24 de karate, cu grosime de 8 până la 10 microni, cele de argint, cu nichel lucios, iar cuprul lucios le acoperă pe cele din bronz. Toate medaliile sunt şlefuite manual.

TVR – televiziunea care a reflectat de-a lungul timpului marile succese ale sportivilor noştri - produce şi transmite în exclusivitate în România ediţia jubiliară a Campionatelor Europene de Gimnastică Petrom Masculin & Feminin de la Cluj, în calitate de Official Broadcaster.