SPORT

Victor Sterpu şi Anastasia Nichita au fost aleşi sportivii anului 2020

post-img

Judocanul Victor Sterpu şi luptătoarea Anastasia Nichita au fost declaraţi cei mai buni sportivi ai anului 2020. Decizia a fost luată de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării. Din cauza pandemiei de coronavirus, gala laureaţilor nu a fost organizată, transmite IPN.

Anastasia Nichita obţine titlul al doilea an consecutiv. În 2020 ea a devenit campioană europeană şi a cucerit medalia de aur la Cupa Mondială. „E cel mai bun an din cariera mea. Mă bucur că am reuşit să cuceresc două medalii de aur. Este un rezultat bun pentru mine. Sper în continuare să bucur Republica Moldova cu rezultate frumoase”, a declarat luptătoarea de 21 de ani.

Şi pentru Victor Sterpu acest an a fost cel mai reuşit din carieră. Judocanul de 21 de ani a urcat pe prima treaptă a podiumului de premiere atât la Campionatul European de seniori, cât şi la Europenele Under 23. „Anul acesta mi-a adus o bucurie, dar pentru mine va însemna ceva mai mult dacă voi urca pe podium la Jocurile Olimpice”, a spus Victor Sterpu.

Luptătoarea Irina Rîngaci este „Revelaţia anului”. La ultima Cupa Mondială, sportiva de 19 ani şi-a adjudecat medalia de argint. Cei mai buni antrenori au fost aleşi Tudor Cîrlan şi Valeriu Duminică.