SPORT

Veste bună pentru sportivi. Din 1 iunie îşi pot relua antrenamentele în aer liber

Veste bună pentru sportivi. De luni, 1 iunie, sportivii legitimaţi de către Federaţiile de specialitate din Republica Moldova îşi pot relua antrenamentele în aer liber.

ION CHICU, premierul Republicii Moldova: "Începând cu data de 1 iunie 2020 se reiau antrenamentele în aer liber pentru sportivii legitimaţi de federaţiile de fotbal, badmintorn, caiac canoe, haltere, sporturi nautice şi tenis. Procesele de instruire şi antrenament se vor efectua exlucis la centrele sportive acreditate de Ministerul Educaţiei Culturii şi Cercetării".

Canotorul Oleg Nuţă spune că după revenirea la antrenamente va fi greu trebuie să-şi recapete forma fizică.

OLEG NUŢĂ, canotor: "Partea pozitivă a virusului a fost să spunem ca o mică vacanţă, îţi revii oricum la forma care ai fost. Mă gândesc că undeva în jur de o lună pot reveni la forma care am fost". 

Reluarea antrenamentelor i-a bucurat şi pe şefii de club si antrenorii.

DRAGOŞ HÎNCU, vicepreşedinte, Federaţia Moldovenească de Fotbal: "Cluburile de mult aşteaptă revenirea pe teren. Şi nu doar cluburile, dar toţi sportivii din Republica Moldova îşi doresc să revină la activitatea lor zilnică. Pentru genurile de sport care se practică în aer liber, probabil se putea permis mai devreme, dar bine că s-a luat acum pentru că suntm într-o mică întârziere cu anumite planuri care au fost făcute".

Sportivii trebuie să respecte măsurile de prevenţie împotriva infecţiei COVID-19. Regulile speciale vor fi anunţate de către Ministerul Sănătăţii.