Vaticanul vrea să participe la Jocurile Olimpice din 2024
Sursa foto:digi24.ro Vizualizari:

Vaticanul vrea să participe la Jocurile Olimpice din 2024

Statul Vatican vrea să concureze în competiţiile internaţionale de sport şi are în plan înfiinţarea unui comitet olimpic. Proiectul are ca prim obiectiv, pe termen mediu, calificarea la Jocurile Olimpice din 2024, de la Paris.

În momentul de faţă, Vatican are echipă de atletism, dar are în plan şi dezvoltarea altor sporturi, printre care fotbalul feminin.

„Sportul profesionist a devenit o industrie. Trebuie să ţinem cont de asta. Oamenii sunt atraşi de spectacolul din sport şi asta contează enorm. Putem ajuta această industrie a sportului să adopte un cod etic.

Să punem oamenii în centrul sportului, pentru că sportul trebuie să fie un mijloc, nu un scop. O voce din afara sportului, cum e cea a bisericii, poate ajuta la repoziţionarea valorilor de bază. Pe lângă atletism, în Vatican se practică fotbal, taekwondo şi cricket.

Logic, Comitetul nostru va fi mai mult simbolic, pentru că nu pretindem că am putea câştiga medalii. E mai degrabă vorba să demonstrăm că valorile olimpice pot fi împărtăşite de creştini” , a spus Sanchez de Toca, ministrul sportului din Vatican.

Vatican este un mic stat suveran care „funcţionează” ca o enclavă, în Roma. Populaţia este de sub 1.000 de locuitori.

Similare
RECOMANDĂRI