SPORT

Vasile Chirtoca a fost reales în funcţia de preşedinte al Federaţiei Moldoveneşti de Box

post-img

Vasile Chirtoca a fost reales, astăzi, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Moldoveneşti de Box.

„Boxerii moldoveni au obţinut rezultate bune în ultimii ani pe arena internaţională. Voi contribui ca pe viitor să nu fie mai rău decât a fost. Unul dintre obiectivele principale în activitatea Federaţiei va fi dezvoltarea infrastructurii şi bazei materiale. Sper să fim prezenţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo (2020) şi doresc mult să obţinem acolo şi medalii”, a declarat Vasile Chirtoca.

Nicolae Savcov a fost reales în funcţia de secretar general al Federaţiei Moldoveneşti de Box. Şeful consiliului de antrenori a fost desemnat Petru Caduc. Activitatea comisiei sportivilor va fi dirijată de Timofei Scriabin, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Seul. Cea a arbitrilor – de Anatolii Kaigorodov. A veteranilor – de Gheorghe Bugneac. Departamentul boxului profesionist va fi condus de Alexei Chirtoca.

Federaţia naţională de box figurează cu cele trei medalii olimpice obţinute (bronz la Seul, 1988, Timofei Scriabin, bronz la Sydney, 2000, Vitalie Gruşac, bronz la Beijing, 2008, Veaceslav Gojan) printre cele mai bune din ţară. Vasile Chirtoca deţine postul de preşedinte al Federaţiei începând cu anul 1991, transmite Moldpres.