SPORT

Un nou scandal în fotbalul din R. Moldova. Echipa FC Floreşti, exclusă din Divizia Naţională după ce ar fi trucat mai multe meciuri

Un nou scandal în fotbalul din Republica Moldova. Echipa FC Floreşti a fost exclusă din Divizia Naţională după ce ar fi trucat mai multe meciuri. Decizia a fost luată de către Comitetul de Etică al Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal.

Potrivit FMF, au fost depistate 6 meciuri trucate cu implicarea formaţiei FC Floreşti, care s-au jucat anul trecut între lunile martie şi iulie. Trucarea partidelor a fost deconspirată de companii internaţionale specializate.  

 EUGEN ZUBIC, şef, Departamentul Integritate FMF: „Am obţinut rapoarte asupra meciurilor de la 4 companii externe, străine, experte în analiză atât a betingului pe piaţa pariurilor la nivel mondial, cât şi a analizei performanţei jucătorilor. Toate 4 companii.. MUSCA s-au expus asupra meciurilor şi au concluzionat că meciurile au fost manipulate.”

Managerul echipei FC Floreşti neagă că echipa sa ar fi fost implicată în meciuri trucate şi spune că nu există probe concrete. El susţine că va ataca decizia prin care echipa sa a fost exclusă din Divizia Naţională la Comitetul de Apel al Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal.

VLADISLAV MANEA, manager FC Floreşti: „Reporter: Ei spun că au fost trucate câteva meciuri. Dvs. De când sunteţi la echipă aţi auzit sau aţi participat vreodată la meciuri trucate? N-am participat şi n-am auzit, noi în general nu ne ocupăm cu aşa chestii. Echipa asta am ridacat-o de la zero şi am ajuns în Divizia Naţională să jucăm. Şi noi n-am venit în Divizia Naţională să facem corupţie în fotbal.”

În vara anului trecut, FC Floreşti a fost depunctată cu 6 puncte de către Federaţia Moldovenească de Fotbal pentru trucarea meciurilor. De asemenea, 6 fotbalişti, doi de la FC Floreşti şi patru de Speranţa Nisporeni, au fost suspendaţi din activitatea fotbalistică din acelaşi motiv.