SPORT

Un italian care a antrenat Sheriff Tiraspol este noul selecţioner al naţionalei de fotbal a Republicii Moldova

post-img

Comitetul Executiv al Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal a aprobat, vineri, cu unanimitate de voturi, numirea antrenorului Roberto Bordin în postura de selecţioner al echipei Naţionale a Moldovei.

Născut în 1965, Roberto Bordin a evoluat la mai multe echipe din Italia, printre care se află Atalanta, Parma sau Napoli, echipă cu care, în sezonul 1996-1997, a disputat o finală a Cupei Italiei.

Ca antrenor, Roberto Bordin s-a aflat la cârma echipei Sheriff Tiraspol între anii 2016-2018, cu care a câştigat două titluri de campion naţional.şi o cupă a Moldovei.

Roberto Bordin s-a mai aflat ca principal pe banca echipei italiene Triestina şi a azerilor de la Nefci Baku.

Naţionala Republicii Moldova a mai fost pregătită până acum de 13 antrenori, inclusiv 7 tehnicieni străini: Ivan Danilianţ (Austria), Viktor Pasulko (Germania), Gabi Balint (România), Ştefan Stoica (România), Igor Dobrovolski (Rusia), Semen Altman (Ucraina) şi Engin Firat (Germania).

Danemarca, Austria, Scoţia, Israel şi Insulele Feroe vor fi adversarii Moldovei în campania de calificare la Campionatul Mondial din Qatar 2022.

Debutul lui Roberto Bordin pe banca Moldovei va avea loc pe 25 martie contra selecţionatei din Insulele Feroe, programat să se dispute pe stadionul Zimbru.