SPORT

Un fotbalist din Republica Moldova a devenit magistru în drept sportiv internaţional

post-img

Fotbalistului din Republica Moldova Ilie Cebanu de 31 de ani i-a fost înmânată, la Madrid, Spania, la Institutul Superior de Dirijare şi Economie, în premieră în istoria fotbalului autohton, diploma de magistru în drept sportiv internaţional.

Ilie Cebanu este fiul preşedintelui Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal, Pavel Cebanu. S-a lansat în fotbalul de performanţă la Zimbru Chişinău ca portar. În 2004 s-a transferat la clubul austriac FC Karnten după care a fost legitimat şi a jucat timp de trei ani la St. Veit şi SV Kapfenberg, ambele formaţii din Austria. În 2007 a fost invitat la Wisla Krakow din Polonia cu care a obţinut două titluri de campion al acestei ţări. În continuare a evoluat în Federaţia Rusă la echipele Rubin Kazan (2010), Volgar-Gazprom (2011), Tom Tomsk (2012), Mordovia (Saransk, 2014-2017).
 
A evoluat pentru toate echipele naţionale: Under-17 (2 meciuri), Under-19 (5 meciuri), Under-21 (19 dispute). La vârsta de 26 de ani a fost invitat de antrenorul Ion Caras să joace în  selecţionata Republicii Moldova, disputând în continuare sub bagheta lui şi a altor tehnicieni în total 31 de meciuri, transmite Moldpres.