SPORT

Un echipaj moldovean de sanie a participat, în premieră, la Cupa Mondială

post-img

Un echipaj moldovean de sanie, proba dublu, a participat sâmbătă, 23 noiembrie, în premieră, la etapa inaugurală a Cupei Mondiale, care se desfăşoară la Innsbruck (Austria).

Acesta este alcătuit din Ionuţ Şişcanu şi Iulian Oprea, ambii originari din localitatea Măcăreşti (Ungheni). ”În urmă cu aproximativ cinci ani am creat aici o pârtie pentru sanie. Am selectat vreo zece copii doritori de a practica acest gen de sport. Acum ei sunt candidaţi sau membri ai loturilor naţionale de juniori, tineret, seniori. Succesul cel mai mare l-a înregistrat deocamdată Ionuţ Şişcanu şi Iulian Oprea. Ei au obţinut dreptul să concureze la Cupa Mondială, după ce au evoluat cu succes la Cupa Naţiunilor”, a declarat pentru agenţie secretarul general al Federaţiei Moldoveneşti de Ski şi Sanie, Petru Bria.

Debutul sportivilor moldoveni a fost modest. Ei s-au clasat în subsolul clasamentului. ”Important este că o să participăm şi la următoarele etape ale Cupei Mondiale. Sper că rezultatele o să fie în creştere”, a adăugat oficialul.

Ionuţ Şişcanu este elev al Colegiului tehnic de transporturi si constructii din Iaşi. Iulian Oprea este student la Universitatea de Stat de Educaţie Fizică şi Sport.