SPORT

Un alt fotbalist din Republica Moldova s-a transferat în campionatul Italiei

post-img

Fotbalistul de 17 ani din Republica Moldova, Daniel Dumbrăvanu, de la echipa Zaria (Bălţi) a fost transferat la clubul Genoa CFC din campionatul Italiei, Serie A.

Condiţiile şi durata contractului semnat prin intermediul impresarului Leonid Istrati nu sunt făcute publice.

„Daniel Dumbrăvanu a participat primăvara curentă la un trial organizat de Genoa, unde a produs o impresie plăcută. În aprilie am convenit să fie transferat. Banii primiţi pentru el nu sunt mulţi. Pentru noi este importantă, în primul rând, imaginea clubului şi relaţia de colaborare stabilită. Daniel Dumbrăvanu a devenit un exemplu pentru tinerii jucători de la Zaria”, a declarat preşedintele clubului Zaria, Adrian Bogdan.

Daniel Dumbrăvanu a jucat nouă meciuri în campionatul naţional al rezervelor, două partide în Divizia Naţională, pentru echipa Zaria şi în întâlnirile din Liga Europa cu formaţia Gornik Zabrze (Polonia).

Genoa s-a situat pe locul 12 în clasamentul campionatului Italiei, ediţia precedentă. Ea are în palmares un titlu de posesoare a Cupei ţării şi nouă titluri de campioană naţională. Ultimul l-a cucerit în ediţia 1923-1924.

În campionatul Italiei, Serie A, mai sunt legitimaţi Artur Ioniţă (Cagliari) şi Vitalie Damaşcan (Torino FC), scrie Moldpres.