SPORT

Ultimele cuvinte rostite de Diego Maradona înainte de a muri

post-img

Diego Maradona a murit miercuri, la vârsta de 60 de ani şi, potrivit raportului preliminar al autopsiei, cauza morţii a fost insuficienţa cardiacă acută.

Ultimele cuvinte înainte de a muri au fost: „Mă simt rău”. Miercuri dimineaţă, Maradona a luat micul dejun, după care i-a spus nepotului său, Johnny Esposito, că nu se simte bine şi că merge în pat să se odihnească, potrivit quepasasalta.com.ar, scrie Digi24.

O asistentă medicală care îl îngrijea, după ce a fost externat din spital unde a fost operat pe creier, a sunat la ambulanţă, pentru că şi-a dat seama că starea lui era gravă. Însă, când maşina de salvare a venit, fostul forbalist era deja mort.

Potrivit presei argentiniene, miercuri dimineaţă, când s-a trezit, Maradona era palid şi se plângea de frig. După un mic dejun rapid, i-a spus nepotului său „Me siento mal” (Mă simt rău) - acestea fiind ultimele cuvinte pe care le-a rostit.

Maradona a murit în somn, după ce a suferit o insuficienţă cardiacă care a provocat un edem pulmonar.

Legiştii care au efectuat autopsia lui Diego Maradona au făcut un raport preliminar, în care au precizat că motivul decesului a fost insuficienţă cardiacă acută, „la un pacient cu cardiomiopatie dilatată, insuficienţă cardiacă cronică congestivă care a cauzat edem pulmonar acut”, potrivit Ole.

Autopsia a fost făcută cu acordul familiei şi la solicitarea procuraturii San Isidro, care a deschis o anchetă după confirmarea decesului, tocmai pentru a stabili împrejurările în care asurvenit şi cauza.