SPORT

Turneul Campioanelor: Simona Halep a învins-o pe Bianca Andreescu. Mesajul sportivei pentru Darren Cahill

post-img

Simona Halep (5 WTA) a debutat cu dreptul la Turneul Campioanelor. A trecut în trei seturi, 3-6, 7-6(6), 6-3 de Bianca Andreescu (Canada; 4 WTA). Partida a durat două ore şi 30 de minute.

Simona Halep a câştigat primul game al meciului, pe propriul serviciu, după ce jucătoarea în vârstă de 19 ani egalase de la 15-40. Adversara din Canada nu a avut însă probleme pe serviciu, a pierdut un singur punct şi a egalat, 1-1. Bianca a reuşit primul break al întâlnirii, în care a revenit de la 15-30. Simona a realizat re-break-ul, după ce a recuperat de la 30-40, după care a preluat conducerea şi a încheiat game-ul cu cinci puncte la rând, scor 3-2.

Bianca Andreescu a echilibrat din nou situaţia, după primul game la 0 din meci, 3-3. Numărul patru WTA a trecut din nou în avantaj după ce a realizat al doilea break din întâlnire, 4-3. Andreescu s-a impus din nou, a ajuns la un game distanţă de câştigarea primului set, 5-3. Andreescu a reuşit să ia manşa, după 39 de minute de joc, cu scorul de 6-3.

În setul al doilea, jucătoarea din Canada a continuat evoluţia bună. A câştigat al patru-lea game la rând, pe propriul serviciu. Simona Halep a revenit în joc a câştigat şi ea pe propriul serviciu şi a reuşit un break, preluând astfel conducerea, 2-1. Bianca Andreescu a echilibrat din nou situaţia, după un re-break, scor 2-2. Simona Halep s-a distanţat la două game-uri, 4-2, dar canadianca a întors, a egalat la 4-4, iar ulterior s-a mers cap la cap. S-a intrat în tie-break, unde românca a fost mai solidă la serviciu şi la retur şi s-a impus cu 7-6.


SimoReactions@Simoreactions

Darren looks so proud, I'm sure he missed these rollercoaster matches 

Embedded video
220
4:43 PM - Oct 28, 2019
Twitter Ads info and privacy

15 people are talking about this

La scorul de 6-5, Andreescu a avut o oportunitate de meci.

Decisivul a început sub nota echilibrului în primele două game-uri, fiecare sportivă punctând pe tabelă cu propriul serviciu. Ulterior a început un ”val” de break-uri (5), la mijlocul setului, care a dus scorul la 5-3 pentru Simona Halep. Sportiva noastră a urmat la serviciu şi a închis meciul cu 6-3.


WTA@WTA

👏👏 @Simona_Halep comes back from a set down to claim victory against Andreescu, 3-6, 7-6(6), 6-3, at the Shiseido @WTAFinals Shenzhen

Embedded video
1,977
5:36 PM - Oct 28, 2019
Twitter Ads info and privacy

361 people are talking about this

În celălalt meci al grupei, Elina Svitolina (Ucraina; 8 WTA) s-a impus în două seturi, 7-6(12); 6-4 în faţa Karolinei Pliskova (Cehia; 2 WTA).

Clasamentul grupei după prima etapă:

1. Elina Svitolina - 1 punct
2. Simona Halep - 1 punct
3. Bianca Andreescu - 0 puncte
4. Karolina Pliskova - 0 puncte

"E o performanţă excepţională să fiu la acest turneu pentru al şaselea an la rând. A fost un meci greu, e o jucătoare grozavă. Ştiam că Bianca e jucătoare fantastică, că va lupta până la sfârşit. Sunt moartă! Dar voi avea timp de recuperare. Sunt foarte fericită că am câştigat un meci la Turneul Campioanelor. N-am jucat prea mult de la Wimbledon! Îmi place să joc sub presiune. Sunt fericită că am putut lupta cu o jucătoare cu 10 ani mai tânără. Sunt mândră de jocul meu din această seară. Am văzut multe steaguri româneşti. Vă mulţumesc! Simt iubirea voastră!", a declarat Simona Halep la finalul partidei.


SimoReactions@Simoreactions

Very proud of this win! What a fight from Simo!!!! 😍😍😍 Well done champion, haide!! 💪

Embedded video
308
5:37 PM - Oct 28, 2019
Twitter Ads info and privacy

39 people are talking about this

Simona i-a mulţumit după meci antrenorului Darren Cahill pentru on-court coaching şi a glumit chiar pe marginea momentelor în care părea că nu îşi va mai regăsi zâmbetul.


Simona Halep@Simona_Halep

Good to have you back D... Even if I don't look too happy here 🤣🤣

View image on TwitterView image on Twitter
5,927
7:03 PM - Oct 28, 2019
Twitter Ads info and privacy

502 people are talking about this

 


WTA@WTA

“It feels good to win a match at the @WTAFinals!”@Simona_Halep reflects on her three-set thriller in Shenzhen!

Presented by @SAPSports

Embedded video
387
7:29 PM - Oct 28, 2019
Twitter Ads info and privacy

47 people are talking about this

Următorul meci din grupă al româncei este programat pe 30 octombrie, împotriva Elinei Svitolina care şi-a câştigat şi ea duelul de debut.

Sursa: Mediafax