SPORT

Trei reprezentanţi ai FMF au fost delegaţi la meciuri de la Campionatul European de Fotbal

post-img

Republica Moldova are trei reprezentanţi la Campionatul European 2020. UEFA i-a delegat pe oficialii Igor Popov, Victor Daghi şi Igor Soltanici la meciurile grupei C a competiţiei continentale, care sunt găzduite de Arena Naţională din Bucureşti: Austria - Macedonia de Nord, meci disputat pe 13 iunie şi încheitat cu scorul de 3-1 pentru austrieci, Ucraina - Macedonia de Nord (17 iunie) şi Ucraina - Austria (21 iunie). Capitala României va găzdui pe 28 iunie şi un meci din faza optimilor de finală.

Igor Popov va activa în calitate de Manager vânzări bilete la principala arenă a României. Anterior, el a mai activat la Campionatul European din 2012 (Ucraina şi Polonia) şi cel din 2016 (Franţa). La competiţiile UEFA, el lucrează în funcţia de Venue Director.

La fel ca acum 4 ani în Franţa, Victor Daghi va lucra ca Ofiţer Media UEFA. El activează în această funcţie din anul 2014.

Igor Soltanici va debuta la un turneu de asemenea anvergură. El a fost numit asistentul managerului de meci. 

Potrivit organizatorilor, circa 13.000 de spectatori vor asista la cele trei partide din Grupa C pe care Arena Naţională. Pentru jocul din optimi, Arena Naţională va putea găzdui circa 25.000 de spectatori, adică 50% din capacitatea stadionului.

De-a lungul anilor, angajaţii şi specialiştii FMF se bucură de încredere deplină din partea forului european, fiind delegaţi la meciurile din cadrul competiţiilor desfăşurate sub egida UEFA.