SPORT

Trei favorite din top 10 au fost eliminate sâmbătă la Australian Open. Serena Williams a părăsit deja competiţia

post-img

Favoritele 2, 5 şi 6 au fost eliminate pe rând de la Australian Open în decurs de doar câteva ore. Karolina Pliskova, Elina Svitolina şi Belinda Bencic au pierdut în minim de seturi şi au părăsit primul Mare Şlem al anului în turul 3.

A fost ziua surprizelor pe tabloul feminin de la Australian Open. Favorita numărul 2 la câştigarea primului turneu de Mare Şlem al anului, Karolina Pliskova, a întâlnit-o în zi de graţie pe Anastasia Pavlyuchenkova. Rusoaica s-a impus cu un dublu 7-6 şi o va întâlni în optimi pe Angelique Kerber, care a trecut de Camila Giorgi în 3 seturi.

(w500) Karolina P

Nici favorita numărul 5, Elina Svitolina, nu s-a regăsit. Ucraineanca a fost spulberată de Garbine Muguruza, scor 1-6, 2-6, meci în care jucătoarea din Spania nu şi-a pierdut nici măcar o dată serviciul.

De o experienţă şi mai usturătoare a avut parte Belinda Bencic, a şasea favorită. Elveţianca nu a câştigat decât un game în faţa lui Anett Kontaveit, într-o partidă care a durat doar 50 de minute. Estonianca se va duela în optimi cu poloneza Iga Swiontek, pentru ca în sferturi, învingătoarea dintre cele două, să o întâlnească pe câştigătoarea dintre Simona Halep şi Elise Mertens.

(w500) Belinda Be

Surprizele vin după ce vineri, tot în turul trei, Naomi Osaka (4 WTA), campioana en titre la Australian Open, a fost eliminată de americanca de 15 ani Cori Gauff (67 WTA). Şi veterana  Serena Williams (9 WTA) a fost eliminată în turul al treilea de la Australian Open, vineri, de chinezoaica Qiang Wang (29 WTA), scor 4-6, 7-6 (2), 5-7.