SPORT

Tenismenul Alexander Cozbinov, numărul doi al Republicii Moldova

post-img

Tenismenul din Republica Moldova, Alexander Cozbinov, a început să evolueze în turneele Futures şi a înregistrat primele succese. Luna trecută, el a concurat la turneul USA F26 din California şi s-a impus în proba de dublu împreună cu francezul Maxime Cressy.

Alexander Cozbinov are 23 de ani şi de patru ani învaţă la Universitatea UNVL din Las Vegas. Ultimele succese l-a propulsat printre primii 75 cei mai buni studenţi din cei aproximativ trei mii care practică tenisul în SUA. În februarie la o competiţie internă, tenismenul originar din Chişinău l-a învins pe numărul 1 american între studenţi, Martin Redlicki, cu 6-3, 4-6, 6-3. Două luni mai târziu, a fost numit cel mai bun jucător în Conferinţa de Vest.

Talentat şi promiţător, Alexander Cozbinov a obţinut de-a lungul carierei şi alte victorii memorabile. În finala turneului ETA de la Chişinău din 2011 l-a învins în trei seturi pe germanul Alexander Zverev, aflat în prezent pe locul 5 mondial. Un an mai târziu, la turneul Dmitrii Sturdza el a dispus de rusul Karen Khachanov, locul 19 ATP în acest moment.

Alexander Cozbinov a devenit campion al Republicii Moldova la toate categoriile de vârstă, inclusiv seniori. În 2015, el a concurat pentru echipa de Davis Cup a R. Moldova, transmite olympic.md