SPORT

Tenismenii nevaccinaţi nu vor putea participa la Australian Open

post-img

Tenismenii nevaccinaţi nu vor putea concura la turneul de tenis Australian Open 2022, a anunţat directorul acestui turneu, informează BBC. Campionul en-titre (câştigător al ediţiei Australian Open din 2021), Novak Djokovici, a declarat că nu doreşte să spună public dacă s-a vaccinat sau nu.

„Novak (Djokovici) ştie că va trebui să se vaccineze ca să poată juca”, a declarat directorului turneului Australian Open, Craig Tiley. „Am fi încântaţi să-l avem aici”.

„Lucrurile sunt aşa cum sunt şi încă nu ştiu dacă voi merge la Melbourne", afirma tenismanul sârb în urmă cu o lună. „Nu voi spune dacă am fost vaccinat sau nu, este o chestiune privată şi o întrebare nepotrivită. Oamenii merg prea departe în aceste zile şi îşi iau libertatea de a pune întrebări şi a judeca o persoană”.

Turneul de tenis Australian Open 2022 este programat să se desfăşoare în perioada 17-30 ianuarie 2022, la Melbourne.

În luna octombrie 2021, în jur de 35% dintre jucătorii de tenis ATP nu erau vaccinaţi, conform BBC. Până în acest moment, asociaţia de tenis feminin WTA nu a transmis date legate de numărul jucătoarelor de tenis vaccinate sau nu.

Novak Djokovici a recunoscut că se opune vaccinării obligatorii. De asemenea, jucătorul Stefano Tsitsipas a spus că refuză să se vaccineze anti-COVID, atât timp cât imunizarea nu este obligatorie.